Predsednik Srbije Boris Tadić odbio je da potpiše Zakon o vladi i vratio ga republičkom parlamentu, uz obrazloženje da nije u skladu sa Ustavom Srbije.

Predsednik Srbije Boris Tadić sastaće se u Berlinu, u okviru jednodnevne radne posete Nemačkoj, sa kancelarom Gerhardom Šrederom i drugim visokim nemačkim funkcionerima.

Sa 64 glasa za i 14 protiv Narodna skupština RS usvojila je zaključak Vlade RS po kojem nije prihvatljiv model organizacije policije u BiH, čija bi lokalna policijska područja prelazila entitetsku liniju razgraničenja.

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće vanrednu sednicu, na kojoj razmatraju vladin predlog amandmana za izmenu Ustavne povelje državne zajednice i Zakon za njihovo sprovođenje. Na dnevnom redu su izmene Zakona o akcizama kojima treba da se izbegne poskupljenje goriva.

Pregovori o pristupanju Srbije i Crne Gore Evropskoj uniji neće započeti dok se Ratko Mladić i Radovan Karadžić ne nađu u sudnici Tribunala u Hagu, izjavio evropski komesar za proširenje EU Oli Ren.

Italijanske vlasti odobrile su Emiru Šišiću, pilotu bivše Jugoslovenske narodne armije koji je u Italiji osuđen na 15 godina zatvora, transfer na izdržavanje kazne u našoj zemlji.

Srbija i Crna Gora moraju da iskoriste šansu za ubrzanje procesa pridruživanja institucijama Evropske unije, što u velikoj meri zavisi i od ispunjenja obaveza prema Haškom tribunalu, zaključili su u razgovoru predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović i ministar spoljnih poslova Belgije Karel de Guht.

Naša najmlađa teniserka Ana Ivanović sastaje se, danas, u četvrfinalu pariskog turnira sa Ruskinjom Nađom Petrovom 6. igračicom svetskog “belog sporta”, koja ima veliko iskustvo na “grend slem” – turnirima i sa kojom je već igrala u Majamiju.

Zdravstvene ustanove u Srbiji obeležiće Svetski dan bez duvanskog dima, 31. maj. Centralni događaj biće u najvećoj zdravstvenoj ustanovi Srbije, Kliničkom centru Srbije, u organizaciji Nacionalne komisije za prevenciju pušenja.Ministarstvo zdravlja Srbije najavilo je da će cela godina proteći u znaku uloge zdravstvenih radnika u prevenciji u suzbijanju pušenja.

a će cela godina proteći u znaku uloge zdravstvenih radnika u prevenciji u suzbijanju pušenja.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…