Viševekovna tragična potraga srpskog naroda za sopstvenim identitetom i državom traje i dalje. U preteškim i presiromašnim danima za Srbiju Amatersko pozorište Abrašević pokušava da predstavom Seobe pokaže da je dostojno jednovekovne tradicije, reči su reditelja Miroslava Trifunovića povodom predstojeće premijere pozorišne predstave Seobe. Predstava je rađena po istoimenom romanu Miloša Crnjanskog, dramatizacija je Vide Ognjenović i u adaptaciji i režiji Miroslava Trifunovića.

cisa

Premijera predstave Seobe zakazana je za četvrtak 19. maj u 20 sati u Domu kulture.

Na današnjoj konferenciji za novinare objavljeno je i da je omladinski mešoviti hor Abrašević dobio zlatnu plaketu na 30.-toj jubilarnoj republičkoj smotri horova u Novom pazaru.

dragan

Stogodišnjicu postojanja KUD Abrašević pored najavljene predstave Seobe obeležiće i brojni nastupi folklornih ansambala, a u pripremi je i monografija o prvih sto godina ovog društva koje je obeležilo kulturnu scenu našeg grada. bala, a u pripremi je i monografija o prvih sto godina ovog društva koje je obeležilo kulturnu scenu našeg grada.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…