Danas je svečano puštena u rad Crpna stanica “Paklje” u prisustvu visoke državno-privredna delegacija Češke Republike. Puštanjem u rad ovog značajnog vodoprivrednog objekta u čiju je realizaciju je Vlada Češke Republike uložila 29 miliona omogućiće se efikasnije snabdevanje grada pijaćom vodom. U finansiranju izgradnje Crpne stanice učestovalo je i srpsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa 10 miliona i Opština Valjevo, koja je za tu namenu izdvojila 9 miliona dinara.

Ovom prilikom su predstavnici Opštine Valjevo sa članovima češke delegacije razgovarali o mogućnostima nastavka saradnje na realizaciji drugih projekata kao što je izgradnja dovoda vode izmedju brane Rovni i fabrike vode “Pećina”, uređenje Jaza i izgradnja gradske toplane.
Projekat Crpna stanica “Paklje” je jedan od najzančajnih projekata inostrane razvojne pomoći Češke Republike, koji su realizovani u Republici Srbiji. Uspešan završetak projekta je značajan za unapredjenje odnosa i saradnje izmedju Češke Republike i Republike Srbije.

kta je značajan za unapredjenje odnosa i saradnje izmedju Češke Republike i Republike Srbije.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…