Vodostaj Tamiša i jezera kod poplavljenih banatskih sela se smanjuje, a nasipi su stabilizovani. Povlačenje vode potrajaće više nedelja, tako da su radovi sada usmereni na odvođenje vode poplavljenog područja u korita Tamiša i Begeja.

Potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine Tihomir Simić naglasio je da se od vlade mora zahtevati da poplave u srednjem Banatu proglasi za elementarnu nepogodu, čime bi prihvatila odgovornost za trajnu sanaciju stanja u poplavljenim mestima.

Republička upisna komisija, na predlog ministra prosvete i sporta Slobodana Vuksanovića, donela je odluku da se učenicima osmih razreda sa područja poplavljenih opština u srednjem Banatu omogući upis u srednje škole bez polaganja kvalifikacionih ispita. Osnov za rangiranje ovih učenika biće uspeh postignut u osnovnoj školi.

Istražni sudija Okružnog suda u Zrenjaninu Goran Zec saopštio je da je obdukcijskim nalazom potvrđeno da je juče u Tisi kod Titela pronađeno telo Zdravka Sencija [21] iz Donjeg Tavankuta, jednog od putnika autobusa zrenjaninskog “Autobanata” koji se sa žabaljskog mosta survao u Tisu 15. aprila.

U Narodnoj banci Srbije počeli su pregovori o okončanju pete revizije tekućeg finansijskog aranžmana Misije Međunarodnog monetarnog fonda i delegacije Srbije i Crne Gore.

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je na obeležavanju stranačke slave Đurdjevdan u Šapcu da je to još jedna prilika da DS, koja je okrenuta Evropskoj uniji, pokaže da poštuje tradiciju.

Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković izjavio je da je rad na donošenju novog Ustava Srbije nastavljen posle, kako je ocenio, “silnih opstrukcija”.

Dvodnevna konferencija predsednika parlamenata članica Evropske unije i kandidata za prijem počela je u Budimpešti dobrodošlicom predsednice madjarskog parlamenta Katalin Sili i uvodnim govorom madjarskog premijera Ferenca Đurčanja.
om predsednice madjarskog parlamenta Katalin Sili i uvodnim govorom madjarskog premijera Ferenca Đurčanja.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…