U okviru CRDA projekta “Unapredjenje rada mikrobioloske laboratorije”, sluzba mikrobiologije i parazitologije Zdravstvenog centra Valjevo nastavila je besplatna testiranja rizicnih grupai mladih na virus SIDE. Posle sticenika KP Doma, testiranje je obavljeno i za ucenike Gimnazije i Medicinske skole koji su se dobrovoljno prijavili. Ovim projektom, nastalim u saradnji ZC i IRD-a Sluzba mikrobiologije i parazitologije je opremljena automatskim imunoanalajzerom VIDAS za istovremenu analizu velikog broja razlicitih agenasa.

Doktori Radioloske sluzbe Nada Sajic i Jovan Tetikovic ove nedelje pohadjaju skolu multislajsnog skenera na Univerzitetskoj klinici u nemackom gradu Minsteru. Protekle nedelje je u Radioloskoj sluzbi zavrsen drugi deo obuke za koriscenje kompjuterskog programa za analizu snimaka ovog skenera. Obuku je vodila Kristijana Sindler, aplikacioni specijalista Simensa.

Specijalisti Uroloske sluzbe dr. Milutin Matovic i dr. Zoran Djuric proveli su sedam dana na strucnom usavrsavanju za laparoskopsku urologiju u Sloveniji. Mentor im je bio jedan od pionira laparoskopske urologije u Evropi prof. dr. Nado Vodopija. Paralelno sa svojom edukacijom, lekari ZC Valjevo su ucestvovali i na kursu u organizaciji Slovenackog udruzenja urologa.
Zdravstveni centar Valjevo obavestava i sve gradjane da sve potrebne informacije mogu dobiti na novoj internet adresi przcvaljevo@ptt.yu. vo obavestava i sve gradjane da sve potrebne informacije mogu dobiti na novoj internet adresi przcvaljevo@ptt.yu.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…