Vlada Srbije proglasila je sredu, 20. april za Dan žalosti u Republici povodom tragične saobraćajne nesreće kada se autobus sa Žabaljskog mosta, u opštini Zrenjanin, u petak 15. aprila survao u Tisu.

U opštini Sečanj je proglašeno vanredno stanje zbog naglog porasta vodostaja reke Tamiš. U jutarnjim satima vodostaj na toj reci u naselju Jaša Tomić, na granici sa Rumunijom, iznosio je 826, a u Šurjanu 824 centimetara.

Izjašnjavanje o krivici Koste Bulatovića, optuženog za nepoštovanje suda, odloženo je pred Haškim tribunalom do 5. maja, kako bi se optuženom dalo vreme da imenuje advokata i pripremi se za sudjenje.

Predstavnici Srpskog nacionalnog veća severnog i centralnog Kosova Milan Ivanović i Rada Trajkovic razgovaraće danas sa premijerom Vojislavom Koštunicom, a očekuje se da se sastanu i sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Delegacija Skupštine Srbije i Crne Gore, na čelu sa predsednikom Skupštine Zoranom Šamijem, sastala se danas sa članovima odbora Parlamentarne skupštine Saveta Evrope [PS SE] za praćenje dužnosti i obaveza država članica, sa kojima je, prema rečima Šamija, razgovorala o budućnosti državne zajednice.

Portparol UNMIK-a Marsi Pul izjavila je novinarima u Prištini da je ekipa UNMIK-ovih stručnjaka, u jami u blizini sela Volujak nadokam Kline, do sada otkrila posmrtne ostatke 13 ljudi.

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je u Beogradu da će biti nastavljeno pretraživanje pećine Volujak kod Kline, na Kosovu i Metohiji, na čijem su ulazu do sada pronadjeni ostaci 13 tela, za koja se pretpostavlja da su nealbanci.

Ministar pravde Srbije Zoran Stojković i šef Misije OEBS u Srbiji i Crnoj Gori Mauricio Masari razgovarali su o radu Koordinacionog tela za jug Srbije, o uključivanju pripadnika albanske nacionalnosti iz tog dela republike u pravosudni sistem Srbije i o saradnji Ministarstva pravde i Misije OEBS u oblasti usaglašavanja naših propisa sa evropskim standardima.
saradnji Ministarstva pravde i Misije OEBS u oblasti usaglašavanja naših propisa sa evropskim standardima.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…