Povodom predstojece redovne godisnje Skupstine Drustva prijateljstva sa Pfaffenhofenom, proteklog vikenda je u Opstini Valjevo odrzan sastanak clanova drustva na kome se raspravljalo o predstojecim aktivnostima.
Formirano je privremeno radno telo koji ce koordinirati radom drustva do odrzavanja redovne skupstine sredinom maja 2005. godine.
Na sastanku se razgovaralo o rezultatim nedavno uspesno obavljene posete sedmoclane parlamentarne delegacije bavarskog grada Pfaffenhofena, prilikom koje su clanovi drustva imali znacajno ucesce. Clanovi radnog tela su slozili da je znacajnu ulogu u realizaciji aktivnosti drustva imao dr Jovan Tomic, predsednik Opstine Valjevo, narocito prilikom transporta veoma vredne humanitarne pomoci koja je nedavno iz Nemacke
stigla u Valjevo. Zakljuceno je da je u interesu daljeg razvoja saradnje izmedju dva grada, potrebno ucvrstiti vec uspostavljenu dobru komunikaciju izmedju drustva I Opstine.
Govoreci o buducoj delatnosti drustva, jedan od njegovih osnivaca profesor Zivota Filipovic, predlozio je da 9. maja, na dan dvestagodisnjice smrti velikog nemackog pisca Friedricha Schillera, drustvo organizuje prigodnu kulturnu svecanost . Takodje, na predlog profesora Filipovica, drustvo ce se obratiti Opstini za pomoc u
otvaranju Evropske citaonice ciji bi zadatak bio da priblizi nasim sugradjanima kulturna I druga dostignuca evropskih naroda. U ovom poduhvatu drustvo ce posredovati kod nemackih institucija u nasoj zemlji. Drustvo planira da vec tokom jula organizuje odlazak dvadeset ucenika srednjih skola I muzicke skole iz Valjeva u Pfaffenhofen, koje ce predvoditi tri profesora Nemackog jezika.
Naredni sastanak clanova Drustva prijateljstva, koji je otvoren za sve zainteresovane za saradnju sa Pfafenhofenom, bice odrzan u nedelju, 24. aprila 2005. godine u Maloj sali Opstine u 18 casova.
aradnju sa Pfafenhofenom, bice odrzan u nedelju, 24. aprila 2005. godine u Maloj sali Opstine u 18 casova.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…