U IS Petnica mesec april je rezervisan za strucno usavrsavanje nastavnika. Seminari traju tri dana, intezivni su i prvenstveno su namenjeni nastavnicima koji se bave sekcijama i vannastavnim aktivnostima. Organizovani su u saradnji sa Ministarstvom prosvete i sporta republike Srbije i poseduju odgovarajuce akreditacije. U ovoj nedelji realizovace se takva dva seminara.
U periodu od 20 do 23 aprila , realizuje se seminar paleontologije pod nazivom Nastanak i evolucije zivog sveta na zemlji. Cilj i zadatak seminara je da se inoviraju znanja iz oblasti koja obradjuje promene koje su se desavale u geoloskoj proslosti Zemlje. Pored niza predavanja i razgovora realizovace se i radionica na temu: Razrada nastavnih programa i odredjenih obrazovnih planova za predmet geografija u srednjim skolama.

U periodu od 13 do 26 aprila, bice realizovan seminar za profesore Zrenjaninske gimnazije, pod nazivom “Uvod u primenu informaciono-komunikacionih tehnologija u nastavi. Profesori ce na ovom seminaru imati priliku da se upoznaju sa mogucnostima upotrebe racunara i informaciono-komunikacionih tehnologija. U okviru obuke za izradu digitalnih prezentacija, polaznici ce raditi po jedan projekat u programu Power Point uz koriscenje podataka predhodno prikupljenih putem Interneta. ce raditi po jedan projekat u programu Power Point uz koriscenje podataka predhodno prikupljenih putem Interneta.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…