Haški optuženici Vladimir Lazarević, Dragoljub Ojdanić, Milan Milutinović i Nikola Šainović, koji su odlukom Tribunala pušteni na slobodu do početka suđenja, doputovaće u Beograd oko 19 časova avionom vlade Srbije, izjavio je za RTS, Šainovićev advokat Toma Fila.

Povodom odluke Haškog tribunala da do početka suđenja na slobodi budu generali Vladimir Lazarević i Dragoljub Ojdanić, bivši predsednik Srbije Milan Milutinović i potpredsednik vlade SRJ Nikola Šainović, premijer Vojislav Koštunica izjavio je danas da to potvrđuje da se “reč naše države poštuje” i da Srbija uživa kredibilitet međunarodne zajednice.

Ministar pravde Srbije Zoran Stojković izjavio je da ne sumnja da će država do 25. aprila, kada će Savet ministara EU razgovarati o oceni studije izvodljivosti, ispuniti obavezu prema Haškom tribunalu i kada je reč o generalu Nebojši Pavkoviću.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da očekuje da će general Nebojša Pavković biti izručen Hagu u roku od dve nedelje.

Srbija bi trebalo da 2014. godine uđe u Evropsku uniju, izjavio je u Beogradu član Međunarodne komisije za Balkan Fransoa Eizbur.

Predstavnici zemalja članica Kontakt grupe za Kosovo i Metohiju saglasili su se na sastanku u Beogradu i Prištini da kosovski standardi ni izdaleka nisu ispunjeni i da je, zbog toga, rano prejudicirati budući status te pokrajine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica će u Dimitrovgradu, razgovarati sa bugarskim kolegom Simeonom Sakskoburgotskim. Tokom dana će u Dimitrovgradu, ministar Srbije za kapitalne investicije Velimir Ilić i potpredsednik Vlade Bugarske i ministar transporta i komunikacija Nikolaj Vasilev, potpisati Sporazum o regulisanju graničnog postupka i kontrole u železničkom saobraćaju između Srbije i Crne Gore i Bugarske.

Ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić i šef nemačke delegacije Dominik Ciler u prisustvu nemačkog ambasadora Andreasa Cobela potpisali su protokol o razvojnoj pomoći Srbije za 2005. godinu. Finansijska pomoć Nemačke Srbiji iznosiće ove godine 35 miliona evr

a.
/>

a.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…