Kako RTS saznaje iz pouzdanih izvora, posle dugog i iscrpnog pregovaranja, premijeri Srbije i Crne Gore Vojislav Koštunica i Milo Đukanović približili su stavove oko izmene Ustavne povelje. To je bio uslov da visoki predstavnik EU Havijer Solana sutra dođe u posetu Beogradu i razgovara sa našim najvišim državnim zvaničnicima.

Današnja poseta visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Beogradu biće prilika da Havijer Solana sa sagovornicima razmeni mišljenja o načinima za ubrzavanje napretka u procesu približavanja Srbije i Crne Gore Uniji, saopšteno je u Briselu.

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da je njegova ideja o potpisivanju zajedničke povelje svih relevantnih političkih stranaka o pristupanju Evropskoj uniji samo jedna u nizu ideja, kako bi naša država dobila što pre pozitivan odgovor o studiji izvodljivosti.

Predsednik Srbije Boris Tadić boravi u jednodnevnoj zvaničnoj poseti Bugarskoj, na poziv predsednika Bugarske Georgija Prvanova.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić je izjavio da mu je glavna haška tužiteljka Karla del Ponte “prvi put rekla da je zadovoljna saradnjom Srbije i Crne Gore sa Tribunalom”.

Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović najavio je da će u Beču učestvovati u razgovorima o Kosovu i dešavanjima na području Preševa, Bujanovca i Medvedje, koje organizuje OEBS.

Potpredsednik vlade Srbije Miroljub Labus nastavlja posetu Parizu, gde će sa zvaničnicima i predstavnicima privrednih institucija razgovarati pre svega o ekonomskom aspektu saradnje Srbije i Francuske, koji, prema opštoj oceni, znatno zaostaje za političkim odnosima.

Američki predsednik DŽordž Buš odao je poštu papi Jovanu Pavlu II u bazilici Svetog petra u Rimu.
/>
Američki predsednik DŽordž Buš odao je poštu papi Jovanu Pavlu II u bazilici Svetog petra u Rimu.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…