General Vladimir Lazarević biće danas pušten iz pritvorske jedinice u Sheveningenu. General Lazarević je dobrovoljno otputovao u Hag početkom februara, uz garancije Vlade Srbije.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić danas će u Hagu zatražiti od glavne tužiteljke Karle del Ponte podršku za dobijanje pozitivne ocene Studije o izvodljivosti

Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić izjavio je danas da bi SCG do kraja godine trebalo da bude primljena u “Partnerstvo za mir”, a nakon toga i u NATO.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković učestvovaće na sastanku šefova diplomatija zemalja članica Američko-jadranske povelje u albanskoj luči Drač.

Državna zajednica Srbija i Crna Gora beleži napredak na svom putu prema Evropi, ocenio je, u izjavi medijima iz regiona Zapadnog Balkana, evropski komesar za proširenje Oli Ren.

Predsednik vlade Srbije Vojislav Koštunica ocenio je sinoć posle razgovora sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju [OEBS] i ministrom spoljnih poslova Slovenije Dimitrijem Rupelom u Beogradu, da je “neophodna odgovarajuća procena standarda na Kosovu i Metohiji” i založio se da se prilikom razgovora o statusu pokrajine poštuje princip “više od autonomije, a manje od nezavisnosti”.

Potpredsednik vlade Srbije Miroljub Labus ocenio je danas u Novom Sadu da studija izvodljivosti nije stvar ni jedne partije i ni jedne vlade, već budućnosti naroda i države.

Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić danas je povodom nezadovoljstva domaće naftne industrije cenama goriva izjavio da je Vlada uradila sve što je mogla i optužio parlament za sporost i neodgovornost. On je najavio da je spreman da “koliko sutra” ide u Skupštinu Srbije i brani Zakon o akcizama, koji je Vlada uputila parlamentu, a da, čim zakon bude usvojen, sledi smanjenje akciza na gorivo i time porast cene bez njenog povećanja u prometu.

Suđenje bivšim poslanicima Demokratske stranke Alenu Selimoviću i Vojislavu Jankoviću, optuženim za zloupotrebu poslaničkih kartica, odloženo je danas u Prvom opštinskom sudu u Beogradu zbog izostanka advokata Dragana Gojkovića, koji brani Selimovića. Selimovića i Jankovića optužnica tereti za zloupotrebu poslaničkih identifikacionih kartica prilikom glasanja u skupštini Srbije za izbora Kori Udovički za guvernera Narodne banke Srbije [NBS] 22.jula 2003.godine. U optužnici je navedeno da je Selimović je glasao u ime poslanika Socijaldemokratske partije Nataše Milojević, a Janković umesto poslanika DS Nede Arnerić. Suđenje će biti nastavljeno 13.juna.

Nataše Milojević, a Janković umesto poslanika DS Nede Arnerić. Suđenje će biti nastavljeno 13.juna.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…