Kako RTS saznaje iz pouzdanih krugova bliskih Haškom tribunalu, najkasnije do sutra, 5. aprila, general Vladimir Lazarević biće pušten iz pritvorske jedinice u Sheveningenu. Podsetimo, general Lazarević je dobrovoljno otputovao u Hag početkom februara, uz garancije Vlade Srbije.

Kardinali Rimokatoličke crkve sastaju se danas prvi put od smrti pape Jovana Pavla Drugog kako bi pripremili njegovu sahranu na kojoj se očekuje da će doći najveći broj vernika i sveštenika u istoriji Vatikana.

Predsednik vlade Srbije Vojislav Koštunica je, u ime Vlade Republike Srbije, izrazio najdublje saučešće svim vernicima Rimokatoličke crkve povodom smrti pape Jovana Pavla II.

Patrijarh srpski gospodin Pavle u ime Sinoda Srpske pravoslavne crkve i u svoje lično ime, uputio je sveštenstvu i vernicima katoličke crkve izraze najdubljeg saučešća povodom smrti pape Jovana Pavla II.

Ministar inostranih poslova Slovenije i predsedavajući Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju Dimitrij Rupel doputovaće u dvodnevnu posetu Srbiji i Crnoj Gori, drugi put za poslednja dva meseca.

U ambasadi Vatikana u Beogradu danas pa do srede biće otvorena knjiga žalosti povodom smrti poglavara Rimokatoličke crkve, pape Jovana Pavla Drugog. Knjiga žalosti će biti otvorena svakog dana od 10.00 do 12.00 i od 17.00 do 19.00.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je Tanjugu da je dobio pismo od zamenika registrata tog suda Džona Hokinga, u kome ga obaveštava o proceduri i mogućnosti daljeg lečenja generala Sretena Likića u Hagu.

Predsednik Bugarske Georgi Prvanov otkriće danas spomen obeležje u kanjonu Lima kod Prijepolja, na mestu gde je 4. aprila prošle godine stradalo 12 bugarskih đaka iz autobusa koji se survao u nabujalu reku.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…