General policije Republike Srpske Ljubomir Borovčanin danas dobrovoljno odlazi u Hag. Kako je navedeno, Borovčanin je izjavio da je ispunjavanje te obaveze u interesu države, naroda i njegove porodice.

U Beogradu će, u organizaciji Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, biti održan okrugli sto na temu “Upotreba dokaznog materijala izvedenog u u postupcima pred Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju pred domaćim pravosudnim organima”.

Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju dr Nebojša Čović rekao je da je pojam visoke autonomije, kojom je naš državni vrh formulisao predlog budućeg statusa Kosova, “preuzet iz rezolucije 1244” Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Ministar za kapitalne investicije Srbije Velimir Ilić izjavio je da će sredinom iduće nedelje svi problemi vezani za štrajk avio-mehaničara u Jat ervejzu biti rešeni.

Poglavar rimokatoličke crkve, papa Jovan Pavle Drugi [84] je u veoma kritičnom stanju, pošto je pretrpeo srčani udar, a sinoć je primio i poslednje pomazanje, saopšteno je u Vatikanu. U saopštenju je navedeno da je papa juče popodne, kao posledicu infekcije mokraćnih puteva, doživeo “kardio-vaskularni kolaps”.

Američki vojni avion se srušio u četvrtak uveče u Gramšu, mestu oko 100 kilometara južno od Tirane, i strahuje se da je svih devet ljudi u njemu poginulo, saopštilo je albansko ministarstvo odbrane.

Petoro dece, starosti od nekoliko meseci do 12 godina, izgubilo je život u požaru u japanskom gradu Kagošima, na južnom ostrvu Kjušu, javili su japanski mediji.

Princ Albert od Monaka preuzeo je danas vladarske dužnosti od svog bolesnog oca, princa Renijea, saopštila je palata. U kratkom saopštenju se ne navodi da li princ Albert [47], koji treba da nasledi svog oca, preuzima trajno dužnosti monarha, a nema ni informacija o zdravlju princa Renijea. Renije [81] se od 7. marta nalazi u bolnici na intenzivnoj nezi zbog problema sa plućima, bubrezima i srcem. On je jedan od monarha koji je najduže vladao i bio je oženjen filmkom glumicom Grejs Keli.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…