Bracni par Nedeljko [81] i Nevenka [68] Vucic, koji su juce napadnuti u selu Crkolez na Kosmetu, posle brojnih hirurških intervencija uspešno se oporavljaju i njihovo zdravstveno stanje je bolje, saopštili su jutros predstavnici bolnice u Kosovskoj Mitrovici.

Predsednik Srbije Boris Tadic danas je najoštrije osudio nasilje nad bracnim parom Vucic iz sela Crkoleza kod Istoka, na Kosovu i Metohiji.

Generalu Sretenu Lukic jutros je u Klinickom centru Srbije uspešno izvršena intervencija na krvnom sudu, potvrdio je Beti predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajic.

Strategija državnih organa Srbije za Kosovo i Metohiju bice završena i usaglašena u narednih nekoliko dana, najavio je danas predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Covic.

Delegacija Srpske pravoslavne crkve [SPC] razgovarala je u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Kofijem Ananom o situaciji na Kosovu i Metohiji. Episkop zahumsko-hercegovacki Grigorije izjavio je da je razgovor sa Ananom bio iskren i srdacan, tokom koga je delegacija SPC prenela generalnom sekretaru UN svoj stav o situaciji na Kosovu. “Stav crkve je da mi necemo da pratimo kako ce se dešavati politicka rešenja, voleli bi da ona budu povoljna za sve, ali bez obzira kakva ona budu mi cemo ostajati tamo gde postoje naše svetinje i naš narod i gde postoji naša crkva vekovima”, rekao je episkop Grigorije.

Vlada Sjedinjenih Država nastavice da pruža materijalnu i strucnu pomoc Srbiji i Crnoj Gori u njenim naporima za uvodjenje vladavine zakona i puno poštovanje ljudskih prava, objavljeno je u Vašingtonu.

Bivši komandant Zvornicke brigade Vojske Republike Srpske [VRS], general Vinko Pandurevic, prvi put ce se u cetvrtak, 31. marta pojaviti pred sudijom u Hagu da se izjasni o navodima optužnice koja ga tereti za zlocine u Srebrenici i etnicko ciscenje, saopštila je danas pres služba Tribunala.

Novi razorni zemljotres, koji je pogodio oblasti oko zapadnih obala Sumatre i osetio se u šest obližnjih država jugoistocne Azije, verovatno je odneo izmedu hiljadu i dve hiljade života, izjavio je potpredsednik Indonezije Jusuf Kala u izjavi radiju “El Šinta” u Džakarti.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…