Formiranje radne grupe koja će predstavljati Opštinu Valjevo i koja će sa nadležnim ministarstvima raditi na razvoju turizma na Divčibarama, rezultat je drugog sastanka predstavnika opštinske uprave, ministarstva turizma, JP i članova Opštinskog veća, saopšteno je nakon sastanka.

Komunalna infrastruktura i postojeći kapaciteti definisani su kao osnovni problemi na Divčibarama, a prema rečima Željka Vučinića, direktora JP Valjevoturist sada treba uskladiti želje i mogućnosti, a naredni sastak sa nadležnim ministarstvima biće uvod u rešavanje decenijskih problema ovog turističkog mesta.

zeljko

Inicijativa koja je potekla od Udruženja građana Divčibara za ovaj trodelni sastanak predstavlja pokušaj da se objedine sve opštinske strukture, JP i svi koji imaju dodira sa Divčibarama na ideji da ova turistička destinacija zaživi.

stojadin

Biznis planom EPS planiran je 35-to kilovatni dalekovod od Bogdanovića brda, a u Telekomu se privodi kraju izrada tehničke dokumentacije za postavljanje optičkog kabla od Valjeva do Divčibara. Prota Stojadin Pavlović ocenio je da inicijative koje je Udruženje divčibaraca pokrenulo imaju podršku i u opštinskim i u republičkim institucijama i da se prvi rezultati mogu očekivati već ovog leta.

inskim i u republičkim institucijama i da se prvi rezultati mogu očekivati već ovog leta.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…