U Beogradu bi trebalo da bude odrzan sastanak drzavnog vrha posvecen Kosovu i Metohiji. Kako je najavio savetnik predsednika Srbije za Kosovo i Metohiju Branko Radujko, sastanku bi trebalo da prisustvuju predsednik SCG Svetozar Marovic, predsednik Srbije Boris Tadic, premijer Vojislav Kostunica, ministar spoljnih poslova Vuk Draskovic} i predsednik Koordinacionog centra.

Pripadnici UNMIK-a i Kosovske policijske sluzbe blokirali su jutros selo Batuse kod Kosova Polja, koje je bez elektricne energije od 18. decembra prosle godine, kada su radnici Kosovske energetske korporacije provalili u trafo stanicu i prikljucili struju susednom albanskom selu Hence

Bivsi zapovednik Oslobodilacke vojske Kosova [OVK] i donedavni kosovski premijer Ramus Haradinaj, optuzen za progon srpskog stanovnistva na Kosovu 1998. godine, izjasnio se da nije kriv ni po jednoj od 37 tacaka optuznice koja ga tereti za zlocine protiv covecnosti i krsenje zakona i obicaja ratovanja.

Potpedsednik Vlade Srbije Miroljub Labus izjavio je da ce se u narednih 14 dana znati da li ce se penzionisani generali vojske i policije Nebojsa Pavkovic i Sreten Lukic, optuzeni pred Haskim tribunalom, dobrovoljno predati, ili ce u njihovim slusajevima biti primenjen Zakon o saradnji sa Tribunalom.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…