U Beogradu bi trebalo da bude odrzan sastanak drzavnog vrha posvecen Kosovu i Metohiji. Kako je najavio savetnik predsednika Srbije za Kosovo i Metohiju Branko Radujko, sastanku bi trebalo da prisustvuju predsednik SCG Svetozar Marovic, predsednik Srbije Boris Tadic, premijer Vojislav Kostunica, ministar spoljnih poslova Vuk Draskovic i predsednik Koordinacionog centra Nebojsa Covic.

Haski optuzenik Gojko Jankovic, koji je odlucio da dobrovoljno ode u Haski tribunal, otputovace iz Banjaluke u Hag, u pratnji ministra unutrasnjih poslova Republike Srpske Darka Matijasevica.

Bivsi kosovski premijer Ramus Haradinaj i dvojica njemu potcinjenih bivsih komandanata OVK, Idriz Baljaj i Ljah Brahimaj, izjasnice se u osam casova o krivici pred Haskim tribunalom, koji ih je optuzio zbog progona srpskog stanovnistva na Kosovu 1998. godine.

Istrazni sudija beogradskog Okruznog suda Dragan Lazarevic izvrsice uvidjaj u kasarni Vojske Srbije i Crne Gore u Topcideru, gde su poginuli gardisti Drazen Milovanovic i Dragan Jakovljevic.Milovanovic i Jakovljevic stradali su 5. oktobra u krugu kasarne VSCG Topcider u Beogradu, a taj slucaj je posle ukidanja vojnih sudova preuzeo beogradski Okruzni sud.

Bezbednost na Kosovu mogla bi da dodje u opasnost pre pocetka pegovora o statusu, u vidu pritisaka, ocenio je predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojsa Covic.

U okviru posete Bliskom istoku, generalni sekretar UN Kofi Anan putuje na Zapadnu obalu, gde x{0107}e razgovarati sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom.¨

Najmanje cetvoro ljudi poginulo je danas kada je nekoliko islamskih ekstremista, na cijem celu je Alhamzer Manatad Limbong – poznat pod nadimkom Kosovo, otelo oruzje od cuvara i pokusalo da pobegne iz zatvora sa najvisim stepenom bezbednosti u Manili.

Tibetanski lider u egzilu Dalaj Lama izjavio je danas da zeli da Tibet ostane deo Kine, kako bi mogao da ima koristi od ekonomskog razvoja te zemlje.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…