Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica održao je danas konferenciju za novinare povodom godinu dana rada Vlade. Nakon toga otvorena je izložba pod nazivom “Godinu dana rada Vlade Republike Srbije”.

Vlada Srbije uspela je u proteklih godinu dana da intenzivira reforme, ubrza privatizaciju, smanji deficit budžeta, poveća rast bruto-društvenog proizvoda i poveća industrijsku i poljoprivrednu proizvodnju, ocenili su ministri ekonomskog dela Vlade.

Bosanski Srbin Dragoljub Prcać, izdržao je kaznu od pet godina zatvora na koju je bio osuđen pred Haškim tribunalom i pušten je na slobodu, saopšteno je u tom Sudu.

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je u Beču da Srbija i Austrija mogu imati još uspešniju ekonomsku saradnju i da bi Austrija mogla biti najveći investitor u Srbiji.

Zoran Lončar, član Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom učestvuje u raspravi Posebnog veća Haškog tribunala povodom zahteva Tužilaštva da predmet protiv grupe “Mejakić i ostali”, koji su optuženi za zločine u Prijedoru, ustupi pravosudju Bosne i Hercegovine.

Grčki premijer Kostas Karamanlis je u Prištini istakao da u se ovoj fazi razvoja prilika na Kosovu i Metohiji “treba fokusirati na ispunjavanje seta standarda koje je postavila međunarodna zajednica”.

Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju organizovaće večeras i sutra ujutru odlazak građana iz Srbije i Crne Gore na pravoslavne Zadušnice na području pokrajine.

Lideri tri albanske stranke – Partije demokratskog delovanja, Pokreta za demokratski progres i Demokratske unije doline – kao i predsednici opština Bujanovac, potpisali su zajedničku izjavu o učešću u rekonstruisanom Koordinacionom centru za Kosovo i Metohiju.

potpisali su zajedničku izjavu o učešću u rekonstruisanom Koordinacionom centru za Kosovo i Metohiju.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…