Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da Beograd nikako ne može biti isključen iz dogovora o statusu Kosova i Metohije.

Grčka će podržati Srbiju i Crnu Goru na putu ka Evropskoj uniji, jer je za stabilnost Evrope izuzetno važna evropska orijentacija svih zemalja u regionu – izjavio je grčki premijer Kostas Karamanlis posle razgovora sa predsednikom Vlade Srbije Vojislavom Koštunicom.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović izjavio je da se budućnost Kosova i Metohije ne može rešavati bez pristanka zvaničnog Beograda i prisustva predstavnika srpske i albanske zajednice na mestima gde se donose odluke, ali i ni bez zajedničke strategije Srbije i Crne Gore.

Predsednik Srbije Boris Tadić započeo je dvodnevnu posetu Beču razgovorom sa generalnim sekretarom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju Janom Kubišem o situaciji na Kosovu i Metohiji, posebno o zaštiti prava manjina i primeni standarda u pokrajini.

General Momčilo Perišić odlučio je da dobrovoljno ode u Haški tribunal i o tome obavestio Vladu Srbije. General Perišić je rekao da je odluku o dobrovoljnom odlasku u Tribunal doneo po svojoj sopstvenoj savesti i volji.

Optužnica Haškog tribunala protiv premijera Kosova Ramuša Haradinaja i dalje je predmet brojnih spekulacija, a mogućnost da se on zaista nađe u Ševeningenu uzburkala je duhove i na srpskoj i na albanskoj strani. U Prištini se danas oglasila Albanska oslobodilačka armija upozorenjem međunarodnoj zajednici da se “ne igra sudbinom” naroda i da su glasine o optužnici protiv kosovskog premijera “razgnevile Albance”, prenosi RTS.

Nacionalni savet za saradnju sa Medjunarodnim krivičnim tribunalom u Hagu je doneo odluku da se Savetu ministara Srbije i Crne Gore uputi predlog odluke kojom će se dati garacije da se Milan Gvero i Radivoje Miletić privremeno puste na slobodu u postupcima koji se protiv njih vode pred tribunalom.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…