Jelena Janković danas igra u četvrtfinalu WTA turnira u Dubajiju. Protivnica naše najbolje plasirane igračice je Indijka Sanija Mirza, koja se već pobrinula za dva velika iznenađenja, pošto je u prva dva kola eliminisala Hrvaticu Kostanić i Ruskinju Zvonarevu. Ukoliko savlada Mirzu, Jankovićeva će se za plasman u finale boriti protiv bolje iz duela Slovakinje Hantukove i Amerikanke Serene Vilijams.

U prvim utakmicama četvrtfinala plej – ofa za odbojkaše Crvena Zvezda dočekuje kraljevačku Ribnicu, dok Budvanska Rivijera igra protiv kragujevačkog Radničkog. Plasman u polufinale obezbediće ekipe koje prve stignu do dve pobede. Revanš mečevi na programu su u nedelju, u Kraljevu, odnosno Kragujevcu, dok su eventualne majstorice na programu dva dana kasnije. Podsetimo, plasman u polufinale već su obezbedile dve prvoplasirane ekipe našeg šampionata, Vojvodina i Budućnost.

Košarkaški klub Budućnost je u svoje redove doveo još jednog igrača. Za tim iz Podgorice do kraja sezone nastupaće dosadašnji košarkaš OKK Beograda Slobodan Tosić, koji igra na poziciji beka. Ovaj 25-godišnji igrač je u dosadašnjem toku Atlas Pils YUBA lige prosečno beležio 14,4 poena po utakmici, a odlikuju ga dobar šut za dva i tri poena, pa će predstavljati konkurenciju bekovima Miniću i Koljeviću.

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo proći će bez kazne posle gesta koji je uputio navijačima Liverpula. Tokom finalne utakmice Liga kupa Engleske, Murinjo se posle pogotka Čelsija okrenuo ka navijačima Liverpula stavljajući prst na usta i “ućutkujući” ih. Nakon susreta on je izjavio da je taj gest bio upućen novinarima, koji su uputili mnogo oštrih reči na račun igre Čelsija. Policija je nakon toga intervenisala i udaljila ga sa terena, ali je izostao crveni karton ili neka druga zvanična kazna tokom samog susreta.

Posle pauze od sedam utakmica zbog povrede Predrag Stojaković se sa 28 poena vratio u redove Sakramenta protiv Orlanda, ali to nije bilo dovoljno za trijumf na terenu Orlanda koji je slavio sa 114:111. Sijetl je ubeležio svoj 40. ovosezonski uspeh na ostovanju u Klivlendu. Rezultat 103:86. Vladimir Radmanović je sa pet trojki bio treći strelac Soniksa ubacivši Kavalirsima 19 koševa uz sedam skokova. Krstić je postigao četiri, a Čabarkapa sedam poena u pobedama Nju Džersija u Filadelfiji, odnosno Golden Stejta u Mineapolisu. Kuriozitet je da su obe ekipe trijumfovale istim rezultatom – 99:93. U ostalim mečevima: Vašington – Hjuston 101:98, Boston – L.A.Lejkers 104:101, San Antonio – Toronto 92:86, Nju Orleans – Šarlot 94:85, Juta – Atlanta 96:74, uz šest poena Drobnjaka i L.A.Klipers – Dalas 101:92. U pobedničkom timu, Rebrača šest poena i dva skoka, dok Marko Jarić zbog povrede nije igrao.
as 101:92. U pobedničkom timu, Rebrača šest poena i dva skoka, dok Marko Jarić zbog povrede nije igrao.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…