Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je juče u intervjuu FoNetu da ne može ni da zamisli da bi ova ili neka druga vlast u Srbiji mogla da potpiše nezavisnost Kosova i Metohije.

Glavni odbor Srpskog pokreta obnove [SPO] juče je zatražio od poslanika da sprovode odluke Glavnog odbora i utvrđenu politiku stranke, saopštila je Informativna služba SPO.

Poslanici Skupštine Srbije nastavljaju danas vanredno zasedanje, koje je sazvano na zahtev 104 poslanika Srpske radikalne stranke i Socijalističke partije Srbije.

Sa Demokratskom strankom i njenom strategijom, Srbija može da uđe u Evropsku uniju 2010. godine zajedno sa Hrvatskom, a ne da čeka 2020. godinu, rekao je juče predsednik te stranke Boris Tadić.

Evropska unija u ovom trenutku najviše insistira na ispunjavanju standarda na Kosovu i Metohiji i koristi svaku priliku da istakne kako to insistiranje apsolutno ne znači prejudiciranje konačnog statusa Kosmeta, već za isključivi cilj ima stvaranje demokratskog, proevropskog i multietničkog društva u pokrajini.

Šef delegacije Evropskog parlamenta za jugoističnu Evropu Doris Pak ocenila je da crnogorske vlasti predlogom o transformaciji državne zajednice u savez nezavisnih država “žele da izbegnu referendum o nezavisnosti.

Savetnik predsednika Vlade Srbije za unutrašnju politiku Miša Đurković izjavio je da su sa stanovišta države potpuno neformalne sve aktivnosti vezane za rešavanje pitanja povratka izbeglica i političkih prava Srba u Hrvatskoj koje su izvan sporazuma koje su potpisali Srbija i Crna Gora i Hrvatska.

Premijer Makedonije Vlado Bučkovski dolazi u Beograd da bi sa najvišim zvaničnicima Srbije i državne zajednice Srbija i Crna Gora razgovarao o završetku procesa demarkacije granice izmedju dve zemlje u delu prema Kosovu.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…