>>> Predsednik Srbije Boris Tadić i republička privredna delegacija započinju zvaničnu poseti Kini na poziv kineskog državnog vrha. Tokom posete Tadić će se sastati sa kineskim predsednikom Hu Đintaom i njegovim zamenikom Ženg Đinhongom, kao i sa drugim visokim kineskim državnim funkcionerima, ministrima spoljnih poslova, odbrane i trgovine, predsednikom Parlamenta i gradonačelnikom Pekinga.

>>> Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da je rešenje problema državne zajednice njena transformacija u savez dve nezavisne, medjunarodno priznate, države i da je crnogorska vlast o tome spremna da priča sa državnim rukovodstvom Srbije cele ove godine.

>>> Šef Kancelarije vlade Srbije za saradnju s medijima Srđan Đurić ocenio je da je potpuno normalno da se unutar jedne države sastaju stranački istomišljenici i razmenjuju ideje, kao što je bio slučaj na skupu “Budućnost odnosa Srbije i Crne Gore” u hotelu “Interkontinental”, gde su se susreli partijski lideri Demokratske partije socijalista i Građanskog saveza.

>>> Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu plitiku i bezbednost Havijer Solana izjavio je da se Ustavna povelja, kao najviši pravni akt Srbije i Crne Gore mora poštovati.

>>> Pripadnici Kosovske policijske službe i predstavnici šumarske inspekcije u Vladi Kosova, zabranili su raspodelu humanitarne pomoći Srbima iz Kosova Polja, čije su kuće zapaljene 17. marta 2004 godine. Reč je o 100 kubnih metara ogrevnog drveta koje je obezbedio Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju.

>>> Španija će, prva medju članicama Evropske unije, glasati na referendumu o usvajanju Ustava EU. U ostalim zemljama članicama sa velikim interesovanjem očekuju rezultate španskog referenduma, jer se veruje da će oni biti pokazatelj sadašnjeg raspoloženja Evropljana prema Ustavu, pre plebiscita u drugim zemljama EU. Ankete nagoveštavaju da će referendum uspeti, pošto je više od polovine Španaca izjavilo da će na listiću zaokružiti “za” Evropski ustav.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…