Predstavnici Srpske liste za Kosovo i Metohiju zatražili su od šefa UNMIK-a Serena Jesena Petersena da se hitno prekine sa skoro dvomesečnim isključenjima električne energije u srpskim selima i reši pitanje drugog snadbevača strujom. Kako je posle sastanka za RTS izjavio Oliver Ivanović, Petersen je obećao da će se veoma brzo naći kompromisno rešenje.

Delegacija Ruske dume i Centra nacionalne slave Rusije obišla je Srbe u Lipljanu, Batusu i Prilužju. Predstavnici ruske delegacije najavili su da stiže humanitarna pomoć, koja će u nedelju i ponedeljak biti uručena ugroženom srpskom stanovništvu na Kosmetu.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu plitiku i bezbednost Havijer Solana izjavio je da se Ustavna povelja, kao najviši pravni akt Srbije i Crne Gore mora poštovati.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović izjavio je da Srbija i Crna Gora već funkcionišu kao samostalne države i da je stoga najbolje da formiraju savez nezavisnih država.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus izjavio je da priča o podizanju cena komunalnih usluga nije završena, dodajući da je poskupljenje tih usluga početkom godine bio samo prvi čin u kojem su gradske vlasti na prepad “izboksovale” porast cena komunalnih usluga preko svake mere.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…