Predsednik Vlade Republike Srbije Vojislav Koštunica razgovarao je sa predsednikom parlamenta Republike Češke Lubomirom Zaoralekom o iskustvima te zemlje u približavanju Evropskoj uniji. Predsednik Vlade Srbije je u razgovoru , kako je saopšteno, istakao značaj tradicionalno dobrih odnosa Srbije i Crne Gore i Republike Češke i naglasio da je za nas veoma značjano iskustvo Češke u približavanju Evorpskoj uniji.

Predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović izrazio je očekivanje da će u martu SCG dobiti studiju izvodljivosti i ubrzati proces pregovaranja o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju EU i da, u međuvremenu, postanemo članovi “Partnerstva za mir”.

Ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković poručio je u Vašingtonu da demokratski standardi moraju biti primenjeni na Kosovu i Metohiji, a da se razgovori o bilo kakvom statusu pokrajine moraju voditi uz poštovanje Povelje Ujedinjenih nacija koja ne dopušta da na teritoriji suverene države, bez njene saglasnosti, bude proglašena druga država.

General-pukovnik Vladimir Lazarević prebačen je iz Srbije u pritvorsku jednicu Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju, zvanično je saopšteno u Hagu. Vreme njegovog prvog pojavljivanja biće naknadno odredjeno.

Avion avganistanske privatne kompanije “Kam er” sa 104 putnika i članova posade od jutros se vodi kao nestao, 20 sati posle vremena predviđenog za sletanje u Kabulu, prenose agencije.

Najmanje 52 osobe, uglavnom žene i deca, poginule su, a 10 je povređeno u sudaru voza i traktora sa prikolicom u kojoj su se nalazili gosti jedne svadbe u centralnoj Indiji, javila je novinska agencija “Pres Trast of Indija”.

Istraživanje američkih univerzitetskih profesora je pokazalo da osobe koje telefoniraju dok voze imaju iste reflekse kao vozači zašli u godine, čak i kada koriste mobilni koji im omogućava da imaju slobodne ruke.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…