General Vladimir Lazarević, koji je odlučio da dobrovoljno ode u Haški tribunal, u podne je otputovao u Hag sa beogradskog aerodroma.

Predstavnici Medjunarodnog monetarnog fonda i Srbije i Crne Gore postigli su saglasnost u pogledu sprovodjenja dogovorenih politika u prošloj godini, pri čemu su pozitivno ocenjene mere koje su krajem novembra prošle godine preduzele Vlada i Narodna banka Srbije, saopštio je kabinet guvernera NBS.

Integracija Srbije i Crne Gore u Evropsku uniju jedan je od spoljnopolitičkih prioriteta Češke kao članice EU, rekao je predsednik češkog parlamenta Lubomir Zoaralek. On je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa predsednikom Skupštine SCG Zoranom Šamijem, rekao da je budućnost svih zemalja zapadnog Balkana u Evropi i da ih na tom putu treba tretirati na isti način.

Vlada Srbije neće donositi uredbu o cenama, niti će intervenisati da se smanje cene komunalnih usluga koje su povećane u januaru ove godine, rečeno je Beti u Ministarstvu trgovine, turizma i usluga. Nakon provere cenovnika javnih preduzeća u svim gradovima u Srbiji utvrdjeno je da je u većini slučajeva poskupljenje njihovih usluga u skladu sa rastom troškova proizvodnje i primenom poreza na dodatu vrednost [PDV].

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković poručio je u Vašingtonu, na skupu posvećenom Ujedinjenim nacijama, da se ničija sreća ne sme graditi na tudjoj nesreći i da pravo sile ne sme zamenjivati silu prava. “Ono što čovek i nacija ne žele sebi, ne smeju da čine ni drugima. I nikada ne smemo dozvoliti Zlu da trijumfuje”, rekao je Drašković kasno sinoć na “Večeri za UN”, jednoj od glavnih manifestacija održanoj u sklopu Molitvenog doručka.

Veliki udeo državnog sektora u privredi jedan je od najvećih problema u Srbiji, ocenila je danas misija Medjunarodnog monetarnog fonda [MMF], koja je boravila u Beogradu i Podgorici od 19. januara do 2. februara.

Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte, posle poseta Sarajevu i Podgorici, razgovaraće u Briselu odvojeno sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijerom Solanom i predsednikom Evropske komisije Žoze Barozom. Jedina tema tih razgovora biće saradnja zapadnobalkanskih zemalja sa Haškim tribunalom, sa kojom Del Ponteova nije zadovoljna.

Rukometna reprezentacija Srbije i Crne Gore igra danas s Hrvatskom odlučujuću utakmicu za ulazak u polufinale Svetskog prvenstva u Tunisu. Za dva mesta iz grupe konkurišu čak četiri ekipe, pored SCG i Hrvatske, u trci su i Španija i Norveška. Za plasman u polufinale “plavima” je dovoljan i bod, dok je Hrvatskoj potrebna pobeda. U slučaju poraza, SCG bi ipak prošla u poufinale, ako bi Španija i Norveška odigrale nerešeno.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…