Srpski patrijarh Pavle razgovarao je danas sa predsednikom vlade Srbije Vojislavom Koštunicom i generalom Vladimirom Lazarevićem, saopštila je Informativna služba Srpske pravoslavne crkve. Patrijarh je istakao da se u ovom trenutku naša država i narod suočavaju sa velikim iskušenjima, od kojih je najveće pitanje sudbine Kosova i Metohije. General Lazarević je zamolio patrijarha da ga pominje u svojim molitvama, ističe se u saopštenju Informativne službe SPC.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković doputovao je u Brisel i, odmah po dolasku, sastao se sa predstavnicima Evropske unije zaduženim za politički dijalog Unije i SCG.

Predsednici Srbije i Crne Gore i Makedonije, Svetozar Marović i Branko Crvenkovski, potvrdili su da su odnosi dveju zemalja na izuzetno visokom nivou, puni poverenja i prijateljstva i odgovornosti za stabilnost regiona zapadnog Balkana i njegove evropske perspektive.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus podneće na sednici Vlade izveštaj o tome dokle se stiglo u pridruživanju Evropskoj uniji, kada će se razgovarati o ispunjavanju obaveza prema Haškom tribunalu, izjavio je funkcioner G 17 Plus Miloljub Albijanić.

Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović izjavio je da je aktiviranje Radne grupe za energetiku veoma važno, kako bi se dugoročno rešili problemi s električnom energijom Srba na Kosovu i Metohiji.

Visoki predstavnik Evropske unije Havijer Solana izjavio je da se nastavljaju napori da se Srbiji i Crnoj Gori pomogne u nalaženju rešenja za spor oko izbora za parlament državne zajednice.

U Skupštini Srbije nastavljena je načelna rasprava o vladinom predlogu zakona o radu, koga su podržali poslanici Demokratske stranke Srbije, G17plus i koalicije Srpski pokret obnove – Nova Srbija, dok su se predstavnici Srpske radikalne stranke izjasnili protiv.

Ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić izjavio je da je na osnovu dosadašnje prakse utvrđeno da su prilikom donošenja Uredbe o vojnoj obavezi 2003. godine u vezi sa civilnim služenjem vojnog roka, napravljeni određeni propusti i uočene mogućnosti za njihovo otklanjanje.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…