Predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović uputio je pismo generalnom sekretaru UN Kofiju Ananu kojim ga je obavestio o zaključcima Vlade Srbije u vezi sa teškim polozajem Srba u pojedinim naseljima na Kosovu kojima je isključena struja.

Žitelji sela Batuse kod Kosova Polja, zbog problema sa strujom koju nemaju već 34 dana, suočeni su i sa nedostakom pijaće vode, što je kod meštana poruzrokovalo i mnoge infekcije, rekao je doktor Mobilne ambulante Crvenog krsta Bora Moračić.

Pripadnici Odeljenja unutrašnjih poslova u Bujanovcu i Bezbednosno – informativne agencije, pronašli su u selu Veliki Trnovac, opština Bujanovac, pored mesnog groblja, veliku količinu municije.

“Odsustvo značajnog napretka” u saradnji sa Haškim tribunalom je glavni razlog odlaganja posete visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politku i bezbednost Havijera Solane, koji će doći u Beograd kad taj “značajan napredak” bude i ostvaren, obavestio je Solanin specijalni savetnik Štefan Lene ministra spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuka Draškovića.

Potpredsednik vlade Srbije Miroljub Labus ocenio je da je ambiciozno, ali moguće da naša zemlja udje u Evropsku uniju do 2012. godine, ali da je nužan uslov za to dobijanje pozitive studije izvodljivosti.

Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma pod nazivom “Sedam veličanstvenih” biće otvoren sutra večeras u beogradskom centru “Sava” projekcijom nemačko-britanskog filma “Dodirni zvuk” Tomasa Ridelšajmera. tra večeras u beogradskom centru “Sava” projekcijom nemačko-britanskog filma “Dodirni zvuk” Tomasa Ridelšajmera. @@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…