Prvobitna ideja koja je dovela do osnivanja časopisa Udruženja za društenu istoriju, vezana je za rad profesora Andre Mitrovića, izjavio je dr. Miroslav Jovanović docent Filozofskog fakulteta povodom sinoćne tribine posvećene proslavi 10 god. postojanja Udruženja za društenu istoriju. Profesor Andre Mitrović kao pokretač ove ideje je insistirao na tome iz jednog razlog, da bi omogućio istoričarima genijalcima doga doba materijalizaciju njihovih ideja.

Redakcija časopisa koga sačinjavaju istorijske teme iz prošlosti potisnute u zaborav, inače interesantne čitaocima sastoji se od mladih srpskih istoričara koji dele ljubav prema istoriji, ali i shvataju njenu važnost. Pred ideje da se istoričari koji to zaslužuju pokažu u pravom svetlu, težnja uredništva Udruženja za društvenu istoriju ogledala se u davanju primera vremenu u kome je godišnjak trebalo da izlazi, pa se zbog toga prvobitno odustalo od čvrste strukture, precizirao je dr. Jovanović. Mr. Goran Miloradović sa Instituta za društvenu istoriju je na ovoj tribini približio prisutnim gostima sam časopis.

Gosti na pomenutoj tribini pored dr. Miroslava Jovanovića i mr. Gorana Miloradovića su bili dr. Milan Ristović redovni profesor Filozofskog fakulteta i Vladimir Krivošejev direktor Narodnog muzeja Valjevo. ilan Ristović redovni profesor Filozofskog fakulteta i Vladimir Krivošejev direktor Narodnog muzeja Valjevo. @@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…