Konstituisanje SO Valjevo je imalo dva apekta, politički i pravni, pri čemu je politički zanimljiviji od pravnog, ocenio je Milorad Ilić član gradskog odbora SPS, na temu konstituisanja SO. Kako postoje razna tumačenja o ovoj temi Ilić je podsetio da su se posle 180 god, pojavili ustavobranitelji i to branitelji ustava Slobodana Miloševića. Dokaz da je to tačno jeste činjenica da je predhodna vlast sve političke aktivnosti zasnivala na tom ustavu, jer su posle četiri godine shvatili da se Ustav mora poštovati.

Suština pravnog aspekta konstituisanja SO Valjevo je u tome što je ministar u svom mišljenju stavio primedbu na dva stvari i to na član 12, uz obrazloženja da nije u skladu sa zakonom i član 113 poslovnika.

Clj svega ovoga jeste da se SO konstituiše i počne sa radom, jer su rokovi za njeno konstituisanje kratki, izjavio je Ilić, naglasivši da je veoma važno pitanje kako će ona raditi, odnos da li će moći da pokrene pitanje razvoja Valjeva. Na kraju današnje konferencije Ilić je takođe istakao da je za SPS pitanje konstituisanja SO Valjevo završeno. . Na kraju današnje konferencije Ilić je takođe istakao da je za SPS pitanje konstituisanja SO Valjevo završeno. @@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…