Vozače jutros očekuju mokri putevi od kiše koja je sinoć padala na gotovo celom području Srbije osim u Vojvodini, gde su pudtevi uglavnom suvi.

Prema obaveštenjima Auto-moto saveza Srbije i Crne Gore na području Ivanjice, Peštera, Novog Pazara, Zlatibora u planinskim predelima Čačka, Užica i Kopaonika pada slab sneg.

Magla usporava saobraćaj i smanjuje vidljivost na 50 do 70 metara preko Čestobrodice i Tresibabe, a preko Crnog Vrha na svega 20 metara gde je saobraćaj jako otežan. Smanjena je vidljivost zbog niske oblačnosti i na putevima u Sremu, kao i pored rečnih tokova.

Ka zimskim turističkim centrima, preko planinskih prevoja i na putevima u planinskim predelima Valjeva, Čačka, Užica, Novog Pazara, Niša, Vranja ima ugaženog snega na kolovozu, pa je upotreba zimske opreme obavezna.

Na prilazima Kopaoniku zbog magle vidljivost je smanjena na 50-70 metara, snega ima na kolovozu od 5-10 santimetara i upotreba zimske opreme je obavezna. Vozačima se savetuje opreznost i zbog učestale pojave odrona na putevima u klisurama i usecima.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…