Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Pedi Ešdaun demantovao je da je ikada zapretio da će ukinuti Republiku Srpsku, kako to tvrde pojedini banjalučki mediji.

Očekuje se da će predsednik Republike Srpske [RS] Dragan Čavić razgovarati sa svim političkim liderima u RS radi pronalaženja rešenja i dogovora za političku krizu nastalu usled kaznenih mera visokog međunarodnog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna prema pojedincima i institucijama u RS, obrazloženih nesaradnjom RS sa Haškim tribunalom.

Šef UNMIK-a Soren Jesen-Petersen uputio je pismo premijeru Srbije Vojislavu Koštunici u kome ga je pozvao da se sastanu kako bi razgovarali o decentralizaciji, pitanju nestalih i bezbednosti, te objasnio zašto nije mogao da poništi izbor Ramuša Haradinaja za premijera Kosova.

U Skupštini Srbije biće završena rasprava o predlogu poslanika Srpskog pokreta obnove za izmenu Zakona o pravima boraca, kojim bi se pripadnici Ravnogorskog pokreta u pravima izjednačili sa svim učesnicima Narodnooslobodilačkog rata, odnosno partizanima. O ovom predlogu poslanici bi trebalo da se izjasne sutra, posle čega bi počela nova sednica.

U Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Okružnog suda u Beogradu, saslušavanjem svedoka trebalo bi da bude nastavljeno suđenje trinaestorici optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Danas bi trebalo da počne suđenje optuženima za iznude i posedovanje oružja bez dozvole, među kojima je kao organizator označen Kristijan Goluboviću. Osim Golubovića optuženi su još Dušan Grandić, Milorad Opačić, Dejan Ilić, Nikola Drača i Nenad Nedeljković iz Valjeva.

Apelacioni sud u Santijagu treba da odluči da li će bivši čileanski diktator Augusto Pinoče, koji se oporavio juče od lakšeg srčanog udara, biti izveden pred sud i stavljen u kućni pritvor posle najnovije optužnice za kršenja ljudskih prava, koju je protiv njega podigao poznati španski sudija Huan Gusman.

optužnice za kršenja ljudskih prava, koju je protiv njega podigao poznati španski sudija Huan Gusman.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…