Sinoć je u Budimpe˛ti finalnom utakmicom spu˛tena zavesa na prvenstvo Evrope za rukometa˛ice. Nove kontinentalne prvakinje su rukometa˛ice Norve˛ke, koje su u finalu savladale Dansku sa 27:25. Treće mesto pripalo je Mađarskoj, koja je bila bolja od Rusije 29:25. Na˛a selekcija osvojila je 12. mesto, a ırebom koji je sinoć odrıan u glavnom gradu Mađarske određeni su parovi baraıa za uče˛će na Svetskom prvenstvu koje će se sledeće godine odrıati u Rusiji. Reprezentacija Srbije i Crne Gore će u dva meča sa Makedonijom poku˛ati da ostvari plasman na zavr˛nicu Svetskog prvenstva. Prva utakmica baraıa igra se u Makedoniji 11. ili 12. juna naredne godine, a u revan˛u koji je na programu 18. ili 19. juna “plave” će biti domaćin. Svetsko prvenstvo će biti odrıano od 5. do 18. decembra 2005. godine u Rusiji.

Fudbalski klub Real će u utorak predstaviti svoje prvo pojačanje za nastavak sezone. Biv˛i trener Milana i Parme, kao i selektor italijanske reprezentacije, Arigo Saki, biće u utorak predstavljen kao novi sportski direktor “kraljevskog kluba”. Iskusni italijanski stručnjak će u dru˛tvu predsednika kluba, Florentina Pereza, biti predstavljen i svim igračima Reala. Prema nekim najavama, ovo je samo prvi korak ka imenovanju Sakija na mesto trenera ekipe. On bi ekipu trebalo da preuzme na kraju sezone po˛to je aktuelnom treneru Remonu obećano da će voditi tim do kraja sezone bez obzira na rezultate.

U poslednjem meču 18. kola fudbalskog ˛ampionata Engleske u predgrađu Londona Čarlton dočekuje tim Fulama. Oba tima u ovoj sezoni ne beleıe sjajne rezultate, domaćini su devetoplasirani, dok su gosti u zoni ispadanja sa samo pet bodova vi˛e od pretposlednjeg Sautemptona. Početak utakmice zakazan je za 21 čas.

Fudbalska takmičanja ˛irom sveta moraće da se zavr˛e najkasnije 26 dana pre početka Svetskog prvenstva 2006. godine, saop˛tila je Svetska fudbalska federacija. FIFA je odredila 14. maj 2006. godine kao poslednji mogući dan za utakmice nacionalnih liga, ˛to je 26 dana pre jednomesečnog Svetskog prvenstva, koje počinje 9. juna u Nemačkoj. Ipak, određena su dva izuzetka, a to je finalna utakmica Lige ˛ampiona Evrope – koja će se igrati 17. maja, kao i finale engleskog FA kupa, koje će se igrati 20. maja 2006. Te dve utakmice neće morati da se pomeraju.

Protekle noći odigrano je pet utakmica u najjačoj ko˛arka˛koj ligi sveta – NBA. Uprkos novom debaklu Nju Dıersija u Torontu 110:99 , Nenad Krstić je sa 15 poena izjednačio svoj ko˛geterski rekord NBA karijere postavljen protiv Atlante, s tim ˛to je imao i četiri skoka, rekordne četiri asistencije kao i jednu blokadu. Sakramento je rutinski slavio na svom terenu protiv Nju Orliansa 107:71. ©utirajući 14-7 i postigav˛i pritom tri trojke, Peđa Stojaković je sa 21 poenom na ovom meču bio najbolji strelac “kraljeva” koji su stigli do “skora” 16-7, dok su Hornetsi ostali na svega dva ovosezonska trijumfa. L.A. Klipersi, Marka Jarića poraıeni su u svom Stejpls centru od Memfisa 82:92, a na˛ internacionalac je susret zavr˛io sa ˛est asistencija i isto toliko poena. U ostala dva susreta Njujork – Juta 94:93 i Majami – Orlando 117:107.
˛est asistencija i isto toliko poena. U ostala dva susreta Njujork – Juta 94:93 i Majami – Orlando 117:107.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…