Predsednik Vlade Republike Srbije Vojislav Koštunica boravi danas u Briselu. Koštunica će u Briselu razgovarati sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijerom Solanom, saopštila je kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće načelnu raspravu o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica, koji je podneo Srpski pokret obnove.

Drama putnika u otetom autobusu, u Atini, okončana je odmah posle ponoći predajom otmičara i oslobađanjem preostalih šestoro putnika.

Međunarodni sud pravde [MSP] je nenadležan da razmatra tužbu SR Jugoslavije, podnesenu protiv osam zemalja NATO 29. aprila 1999. godine, jednoglasna je odluka 15 sudija MSP koju je na jučerašnjem zasedanju u Hagu saopštio predsedavajući tog suda Ši Jiujong.

Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću mora se suditi u Hagu, i stav Sjedinjenih Američkih Država o tome nije se promenio, rekao je noćas agenciji Beta američki ambasador za pitanja ratnih zločina Pjer-Rišar Prosper.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković ocenio je da je odluka Međunarodnog suda pravde koji se oglasio nenadležnim za tužbu SR Jugoslavije podnetu protiv članica NATO zbog bombardovanja 1999. godine, lišila državu moralnog i političkog dobitka

Savetnik srpskog premijera Aleksandar Simić izjavio je Tanjugu da odluka Međunarodnog suda pravde [MSP] o nenadležnosti za odlučivanje o tužbama koje je SR Jugoslavija podnela protiv osam zemalja NATO-a, može da ima povoljne pravne posledice u sporovima koje Bosna i Hercegovina i Hrvatska vode protiv Srbije i Crne Gore.

Savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića Jovan Simić izjavio je da je odluka Međunarodnog suda pravde [MSP] da se oglasi nenadležnim po osnovu tužbe SCG protiv NATO “dobra vest”.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović izjavio je u Berlinu, da je sa kancelarom Gerhardom Šrederom imao vrlo sadržajan i konstruktivan razgovor. “Obavestio sam kancelara Šredera o aktuelnom razvoju događaja u domenu napora za evropsku integraciju Srbije i Crne Gore i, u tom kontekstu, o pozitivnim rezultatima sastanka na vrhu za evropske integracije koji je održan pre nekoliko dana u Beogradu”, izjavio je Marović novinarima u Berlinu.

Poslanici Skupštine Srbije i Crne Gore Ljubiša Jovašević i Zoran Žižić otputovali su juče u Pariz, gde će učestvovati na sastanku Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, koji se održava 16. i 17. decembra. eta za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, koji se održava 16. i 17. decembra. @@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…