Predsednik Vlade Republike Srbije Vojislav Koštunica boravi danas u Briselu. Koštunica će u Briselu razgovarati sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijerom Solanom, saopštila je kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

U Prištini će se danas sastati Kontakt grupa plus [Grupa za podršku Kosovu]. To će biti prvi sastanak te međunarodne grupe posle parlamentarnih izbora i konstituisanja novih inistitucija Kosova.

Bord direktora MMF-a u Vašingtonu odobrio je sinoć našoj zemlji kreditnu podršku od 95 miliona dolara – potvrđeno je RTS-u u kabinetu ministra finansija Mlađana Dinkića.

Parlamentarci iz Srbije i Crne Gore učestvovaće i danas u Evropskom parlamentu u raspravi o odnosima SCG i EU. Petočlanu delegaciju predvodi predsednik skupštine Državne zajednice Zoran Šami.

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su načelnu raspravu o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica, koji je podneo Srpski pokret obnove. Predlogom izmena i dopuna Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica izjednačava se status boraca Narodnooslobodilačkog rata i pripadnika Jugoslovenske vojske u Otadžbini i Ravnogorskog pokreta, počev od 17. aprila 1941. do 15. maja 1945. godine.

Pretresno veće Haškog tribunala odbacilo je danas usmeni zahtev Slobodana Miloševića, podnet u februaru i ponovljen u oktobru, da izda obavezujući nalog da se Bil Klinton, Medlin Olbrajt, Toni Bler, Gerhard Šreder i Rudolf Šarping pojave kao svedoci odbrane.

Suđenje Damiru Mandiću, optuženom za ubistvo glavnog i odgovrnog urednika lista “Dan” Duška Jovanovića, biće nastavljeno 7. i 8. februara u podgoričkom Višem sudu saslušanjem desetak svedoka koje je predložilo tužilaštvo. Današnje suđenje je prekinuto nakon saslušanja očevidaca ubistva, novinara “Politike” Dragomira Bećirovića i Veselina Vučeljića, prodavca “golfa trojke” za koji tužilaštvo tvrdi da je iz njega pucano na Jovanovića.
i Veselina Vučeljića, prodavca “golfa trojke” za koji tužilaštvo tvrdi da je iz njega pucano na Jovanovića.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…