Zamenik ministra pravde Srbije Branislav Bjelica negirao je da je Nezavisna komisija, čiji je član, zaključila da je u incidentu u Topčideru “učestvovalo treće lice”. Bjelica je u izjavi Radio-televiziji Srbije rekao da je Komisija zaključila da u čitavom slučaju postoji mnogo kontradiktornosti i da se to može razrešiti samo u krivičnom postupku pred sudom.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović boraviće u Briselu, u kraćoj radnoj poseti Evropskoj uniji, gde će se sastati posle podne sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijerom Solanom.

Poslanici Skupštine Srbije danas bi trebalo da se izjasne o paketu ekonomskih i zakona u oblasti zaštite životne sredine, kao i o drugim predlozima zakona koji su razmotreni na sednici, započetoj 1. decembra.

Sledeća godina biće odlučujuća za Kosovo i Metohiju, gde će se tenzije najverovatnije povećavati kako se budu približavali razgovori o konačnom statusu, izjavio je britanskom radiju Bi-Bi-Si šef civilne misije Ujedinjenih nacija u pokrajini Seren Jesen-Petersen.

Pokret “Mladi Srbije”, koji okuplja nekoliko studentskih organizacija, održaće miran protest u 14 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, povodom izbora Ramuša Haradinaja za premijera Kosova.

U Nacionalnom pres klubu u Vašingtonu prikazan je noćas dokumentarni film “Jesen na ničijoj zemlji” Ninoslava Ranđelovića, koji govori o životu Srba na Kosovu posle martovskog nasilja ove godine.

Ukrajinski premijer Viktor Janukovič optužio je SAD za mešanje u unutrašnje poslove njegove zemlje, uz tvrdnju da je Vašington finansirao kampanju opozicionog lidera Viktora Juščenka, njegovog rivala na predsedničkim izborima.
ington finansirao kampanju opozicionog lidera Viktora Juščenka, njegovog rivala na predsedničkim izborima.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…