Nezavisna komisija koja je ispitivala pogibiju gardista u Topčideru predstaviće sutra na konferenciji za novinare svoje nalaze, potvrdio je BEOGRAD 202 predsednik Komisije Boža Prelević. On je rekao da se, iz pouzdanih nalaza dobijenih stručnim analizama, došlo do zaključka da je u tom događaju morala učestvovati i treća osoba ili više njih.

Poslanici Skupštine Srbije završili su danas raspravu u pojedinostima o Predlogu zakona kojim se uređuje finansiranje lokalne samouprave i počeli raspravu o Predlogu zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u postupku protiv učinilaca ratnih zločina.

Srpski poslanici u Skupštini Kosova Dragiša Krstović i Oliver Ivanović, pozvani su da danas prisustvuju sastanku Radne grupe za decentralizaciju vlasti ali su odbili učešće u tom procesu.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća u Kosovskoj Mitrovici Vladimir Rakić izjavio je Tanjugu da su nepoznati napadači, prošle noći oko 21 čas, pucali na dva radnika gradskog vodovoda srpske nacionalnosti, ali da na sreću povređenih nije bilo.

Haški optuženik Jovica Stanišić primljen je danas na Vojnomedicinsku akademiju [VMA] zbog procene zdravstvenog stanja i odluke o daljem lečenju, saopšteno je iz VMA. Bivši šef Resora državne bezbednosti optužen je pred Haškim tribinalom, a nedavno je pušten na slobodu do početka suđenja.

Kuća Ilije Grujića zapaljena je u Obiliću, preneli su danas Beti srpski izvori sa Kosmeta. Betini izvori su preneli da su požar sinoć pometnule za sada nepoznate osobe. Kuća Grujića je bila zapaljena i uništena i tokom martovskog nasilja albanskih ekstremista, a obnovljena je tokom leta i jeseni. Ilija Grujić sa porodicom kao raseljeno lice živi u selu Plemetina četiri kilometra severno od Obilića. U Obiliću je 17. marta zapaljeno 30-ak srpskih kuća a njihovi žitelji su bili primorani da ih napuste.

Predsednik poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije u Skupštini Srbije Miloš Aligrudić rekao je da poziv predsednika Demokratske stranke i predsednika Srbije Borisa Tadića na vanredne parlamentarne izbore “nije politički korektan, niti politički moralan”.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke [SRS] Tomislav Nikolić izjavio je da Vlada Srbije ne radi dobro, ali da je ta stranka sada neće rušiti, jer smatra da zemlju narednih meseci čekaju mnogi problemi i da se treba ponašati državnički.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…