Vrhovni savet odbrane upoznao se sa izveštajem Komisije za ispitivanje okolnosti pogibije dvojice vojnika u kasarni “Topčider”, saopštio je Vojni kabinet VSO. VSO je na 19. sednici, kojom je predsedavao predsednik SCG Svetozar Marović, ocenio opravdanom svoju odluku o formiranju komisije, konstatujući da je ona preduzela brojne i značajne aktivnosti na rasvetljavanju pogibije ovih vojnika.VSO je prihvatio zaključak komisije da postoje protivrečnosti koje se jedino mogu razjasniti u krivičnom postupku pred nadležnim sudom.

Predsednik vlade Vojislav Koštunica izjavio je da će Vlada Srbije ostati stabilna do proleća naredne godine i biti zapamćena po vladavini prava i legalizmu.

Savet za evropske integracije SCG zaključio je da je neophodno što pre ispuniti sve uslove za dobijanje pozitivne ocene Studije izvodljivosti za priključivanje EU, a pre svega obaveze prema Haškom tribunalu, izjavio je predsednik SCG Svetozar Marović

General Vojske Republike Srpske Vinko Pandurević kontaktirao je sa predstavnicima vlasti Republike Srpske o mogućnostima predaje Haškom tribunalu, saznaje Tanjug pozivajući se na neimenovane izvore bliske Vladi Rapublike Srpske. Pandurević je trenutno u Republici Srpskoj odakle će biti prebačen u Hag, nezvanično saznaje RTS.

Američki predsednik Džordz Buš potpisao je zakon u kojem se, pored ostalog, finansijska pomoć Srbiji ponovo povezuje sa “sertifikacijom”, odnosno punom saradnjom s Haškim tribunalom, dok je Crna Gora izuzeta iz tog oblika uslovljavanja.

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće objedinjenu načelnu raspravu o vladinim predlozima zakona kojima se uredjuje finansiranje lokalne samouprave za 2005. godinu.
u raspravu o vladinim predlozima zakona kojima se uredjuje finansiranje lokalne samouprave za 2005. godinu.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…