Sednica Saveta za evropske integracije na kojoj će se razgovarati o preprekama evropeizacije Srbije i Crne Gore u procesu priključenja Evropskoj uniji, počela je oko podneva, u Palati federacije.

Izbor Ramuša Haradinaja za premijera privremene Vlade Kosova i Metohije je potpuno neprihvatljiv i sa njim ne može biti saradnje, istakao je predsednik Srbije Boris Tadić u razgovaru sa političkim direktorom Ministarstva inostranih poslova Velike Britanije Džonom Sejersom.

Vrhovni savet odbrane razmotriće izveštaj predsednika nezavisne komisije Bože Prelevića “u vezi sa vanrednim događajem u kasarni na Topčideru”, kao i druga pitanja iz svoje nadležnosti, saopštio je Vojni kabinet VSO.

Predsednici Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Albanije i Bugarske nastavili su danas u Tirani sastanak o međusobnoj saradnji, kako bi se sprečio povratak etničkog nasilja koji je na Balkanu obeležio prošlu deceniju.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković i politički direktor u Ministarstvu inostranih poslova Velike Britanije Džon Sejers naglasili su u razgovoru značaj saradnje SCG sa Haškim tribunalom .

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas objedinjenu raspravu o dva vladina predloga zakona kojima se uređuje finansiranje lokalne samouprave u 2005. godini.

Bivši pomoćnik šefa Službe državne Bezbednosti Franko Simatović podneo je tužbu protiv države Srbije zbog neosnovanog pritvaranja u akciji “Sablja”, kazao je agenciji Beta Simatovićev advokat Zoran Jovanović. Simatović na ime odštete traži dva miliona dinara.

Odeljenje prištinskog Opštinskog suda biće otvoreno u Gračanici, što će omogućiti slobodniji pristup sudu više od 20.000 ljudi iz ugroženih etničkih zajednica koji su do sada morali da idu u sud u Prištini.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…