Poslanici Skupštine Srbije i danas raspravljaju o Predlogu izmena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi i Predlogu zakona o raspodeli transfernih sredstava iz budžeta Srbije i učešću opština, gradova i grada Beograda u porezu na zarade u 2005. godini.

Predloženo je da se učešće lokalne samouprave u porezu na plate poveća sa 30 na 40 odsto, zbog ukidanja poreza na promet iz koga su se opštine finansirale, i utvrdi način raspodele 13,8 milijardi dinara transfernih sredstva iz republičkog budžeta koja će se mesečno prebacivati u budžete lokalnih samouprava.

Na tekućoj sednici bi, po okončanju ove rasprave, trebalo da bude raspravljano o još pet tačaka dnevnog reda: predlogu zakona o dopuni zakona o agenciji za privatizaciju, predlogu zakona o vladi, predlogu odluke o obrazovanju anketnog odbora za utvrdjivanje činjenica o privatizaciji “Knjaza Miloša”, izboru potpredsednika skupštine, zakonu o izmenama i dopunama zakona o organizaciji i nadležnostima državnih organa u postupku protiv optuženih za ratne zločine.

Skupština Srbije će, ukoliko danas završi rapravu o navedenim tačkama dnevnog reda, započeti novu sednicu na kojoj će biti razmotrene izmename zakona o pravima boraca, kojima je predvidjeno izjednačavanje prava pripadnika partizanskog i četničkog pokreta.

Kako je najavljeno, te izmene će podržati većina stranaka u Skupštini Srbije, a samo je Socijalistička partija Srbije najavila da neće podržati predlog izmena i dopuna tog zakona, a radikali se još nisu izjasnili. a partija Srbije najavila da neće podržati predlog izmena i dopuna tog zakona, a radikali se još nisu izjasnili. @@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…