Na osnovu potreba za obogaćivanjem bibliotekarskog fonada koje je iskazao Kazneno-popravni zavod u Valjevu
Odbor za ljudska prava prikupio je oko 400 knjiga. Akciji se odazvala i Ambasada Kraljevine Norveške koja je obezbedila oko 110 naslova, odnosno 194 knjige u vrednosti od 700 ≠ .
– Ovakve i sličkne akcije pokazuju da između Odbora za ljudska prava i KPZ postoji konfliktno partnerstvo koje pokazuje mogućnost saradnje i razumevanja u nadgledanja poštovanja ljudskih prava osuđenih lica i zaposlenih Zajednički smo svesni da postoje oblasti rada i života u kojima se može sarađivati u interesu svih – smatra Aleksić.
Izražavajući zahvalnost za ovakav potez Odbora za ljudska prava i Ambasade Norveške, Slobodan Arsenijević je istakao da je u poslednje vreme dosta poseta NV i drugih organizacija u KPZ koje vrše moritoring kada je u pitanju poštovanje ljudskih prava osuđenih lica.
– Odbor za ljudska prava je pored moritoringa u mogućnost da sagleda šta su problemi, šta su potrebe KPZ i da nam pomognu. Ovo je dobar primer saradnje NVO i državne institucije – rekao je Slobodan Arsenijević i dodao da izdržavajući kazne osuđenici se bore sa dugim vremenskim periodom, od 1 – 10 godina, pa je stoga knjiga dragoceno sredstvo da se vreme prekrati.
Knjige će KPZ biti distribuirane ovoh dana, a danas je na simboličan predat spisak svih naslova koji će se ubuduće nalaziti u fondu biblioteke.
h dana, a danas je na simboličan predat spisak svih naslova koji će se ubuduće nalaziti u fondu biblioteke.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…