Članovi opštinskog veća većinom glasova danas su dali saglasnost na povećanje cena prevoza putnika u prigrasdskom saobraćaju za 17,89%. To je prvo povećanje cena SP Lasta nakon skoro dve ipo godine.
Najviše polemike na današnjoj sednici Veća izazvala je informacija o osnivanju i funkcionisanju Regionalne TVA koju je podnela načelnik Odeljenja za društvene delatnosti Ruža Stojković i informacija ZJP o sudskom sporu Opštine Valjevo i RTS-a.
-Mi Valjevci smo mislili da je ta televizija na Promaji naša i zato je došlo do sudskog spora. Opremu za dopisništvo RTS-a u Valjevu je kupio Stefil, ali je u sporu RTS dostavila ugovor o poklonu te opreme. Prilikom rekonstrukcije objekta na Pećini, građevinska dozvola je izdata na Opštinu Valjevo, ali je ugovor sa Izvođačem radova, sa Jablanicom potpisao RTS. Mi ne raspolažemo nikakvim dokazima da je Opština Valjevo kupovala opremu.
Članovi Veća su po ovoj tački dnevnog reda i materijalu koji je dostavljen bili saglasni da postoji mnogo nedoumica pa je donet zaključak da se formira komisija koja će do početka naredne godine razjasniti sve nedoumice oko poslovanja TVA i vlasništva nad objektom na Pećini i opremom. Obzirom da se očekuje vrlo restriktivan budžet, ukoliko se do njegovog usvajanja ne razreše sporna pitanja, velika je verovatnoća da Opština više neće finansirati ovu medijsku kuću.
Da podsetimo, u ovoj godini za finansiranje TVA do 1.12.2004. izdvojeno je 5.483.592 dinara, a SO je dodatno finansirala radove na preuređenju prostora za rad TVA u iznosu od 867.156,00 ditara. TVA nije radila u periodu od 29. aprila do 29. novembra ove godine.
Članovi Veća danas su usvojili informaciju o nacionalizovanim objektima na teritoriji Opštine Valjevo i doneli odluku o zabrani otuđenja do donošenja zakona o denacionalizaciji.
Zaključeno je i da je potrebno uraditi u najkraćem mogućem roku popis kompletne imovine koja je u vlasništvu SO, kao i da se pokrene inicijativa da se imovina Republike koja se nalazi na teritoriji Optine stavi istoj na raspolaganje. Na danasnjoj sednici usvojena je i odluka o izmeni odluke o nagradi Opštine Valjevo i odluka o stipendiranju dece preminulih radnika čije se plate obezbeđuju iz budžet.
agradi Opštine Valjevo i odluka o stipendiranju dece preminulih radnika čije se plate obezbeđuju iz budžet.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…