Dve porodične firme „FAB d.o.o. Lukavac“ i  „Metalprom d.o.o.“ iz Valjeva uručile su značajnu donaciju Opštoj bolnici Valjevo, vrednosti preko 2 milion dinara. Lepši i funkcionalniji mobilijar je donacija, koja će olakšati rad u kovid jedinici Opšte bolnice Valjevo. Donacija se ovoga puta sastoji od 19 savremenih bolničkih kreveta, od kojih je 15 sa antialergijskim dušecima i četiri elektro kreveta za najteže pacijente u jedinici intenzivne nege, kao i  dva višenamenska pokretna ormarića za lekove i medicinska sredstva.

Ovaj nameštaj značajna je tehnička podrka svim zaposlenima u kovid jedinici odeljenja Pneumoftiziologije. Odeljenje pneumoftiziologije ovih dana obeležava ravno godinu dana neprekidne borbe za živote obolelih od Kovid-19 bolesti, sa maksimalnom popunjenošću kapaciteta sve vreme, jer se osim najkomplikovanijih na respiratorima, na ovom odeljenju  leče i pacijenti na drugim vidovima neophodne kiseoničke potpore.

Novi nameštaj koji je odmah po uručenju, stavljen u upotrebu, značajno je olakšao rad medicinskom osoblju, a pacijentima pruža dodatan komfor tokom hospitalizacije i lečenja od bolesti Kovid-19.

Preduzeća „FAB d.o.o. Lukavac“ i  „Metalprom d.o.o.“ iz Valjeva, na ovaj način pomažu rad ustanove, a sve u cilju društvene odgovornosti, pre svega domaćih preduzeća iz spektra delatnosti kojom se bave, jer je sav nameštaj koji je uručen Opštoj bolnici Valjevo, napravljen u Srbiji.

Treba napomenuti da su ovi valjevski preduzetnici i do sada pomagali rad najveće zdravstvene ustanove, Opšte bolnice Valjevo, brojnim odnacijama, a u teškoj socijalnoj i epidemiološkoj situaciji kroz koju prolazi cela zemlja, takođe, nalaze način da daju podsticaj medicinskom osoblju. Uprava Opšte bolnice Valjevo, na čelu sa v.d. direktora dr Zoranom Đurićem, u ime svih zaposlenih, se ovom prilikom zahvaljuje svima koji prepoznaju napore medicinara za očuvanje života, a posebno valjevskim preduzetnicima koji ne zaboravljaju društvenu odgovornost i pomažu rad bolnice.

Prikaži još ovjava iz Covid19
Comments are closed.

Pročitajte još

Gradonačelnik Valjeva ugostio predstavnike Streljačkog saveza Srbije

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Miškov…