Deca OŠ “Prota Mateja Nenadović” iz Brankovine i Uninog kreativnog centra su u utorak 22.decembra u Uninim radionicama zajedno pravila novogodišnje čestitke i ukrase koje su zatim prodavala ispred gradske uprave kako bi sakupili novac za pomoć centru VTO Opšte bolnice Valjevo.

Centar za VTO je najznačajniji poduhvat bolnice u poslednjih 40 godina. Značaj centra je još veći kada se uzme u obzir pad nataliteta naglasio je dir gradske Direkcije Dragan Jeremić koji je došao da podrži ovu humanitarnu akciju.

Humanitarnu akciju je u ima grada podržao i načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić.

Pored ove novogodišnje humanitarne akcije za pomoć centru za VTO u planu su i druge, a uspešno se privode kraju i akcije koje su u toku.

Milica Ostojić, dir. OŠ “Prota Mateja Nenadović” ističe da je akcija imala za cilj da probuditi svest kod učenika o značaju humanosti

U tome se i uspelo, možda nisu znali za koga skupljaju novac, jasno im je da novac od novogodišnjih čestitki i ukrasa ide u humanitarne svrhe.
U utorak 29. decembra deca iz Brankovine i deca radionice Uninog kreativnog centra biće gosti Centra za VTO kada će uručiti prikupljen novac i kada ce biti u prilici da se upoznaju sa time kako se prave bebe iz epruvete za koje su sakupljali novac.

Prikaži još ovjava iz HomePage

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…