Radovi na toplifikaciji iz programa kfw4 za ovu godinu su završeni, a nastavak radova se očekuje u 2016. godini. Nova toplovodna mreža postavljena je u Sinđelićevom bloku, Železničkoj ulici kod Doma zdravlja, u naseljima Zbratimljeni gradovi i Milivoja Bjelice, a naredne godine planirano je priključenje na Toplanu naselja 27. novembar, Peti puk i kasarna „Vojvoda Živojin Mišić“, a trasa toplovoda proširiće se do kraja Karašorđeve, Pantićeve i duplih traka.

Kako je najvljevo iz Toplane stekli su uslovi da se aktivira i drugi kotao, sistem ima upotrebnu dozvolu, a sprovedena su i sva neophodna ispitivanja na kotlu.

Kako bi se održala tekuća likvidnost Toplane grad je predvideo subvencije ovom preduzeće jer su na naplatu stigle rate za program kfw4.

Postavljeno je 15 novih podstanica, a još toliko se očekuje u narednoj godini. Cene grejanja nisu se menjale u protekle dve godine, a program poslovanja za 2016. godinu za sada ne predviđa veće cene usluga Toplane.
Ono što je i dalje problem je mala zainteresovanost individualnih korisnika za priključenje na sistem Toplane. Naime, Toplana je za fizička lica predvidela taksu od 500 din/kvm i mogućnost da se plati na 24 rate. Očekuje se i promena metodologije plaćanja po tarifnim grupama gde neće postojati povlašćeni prostor, a novim cenovnikom biće obuhvaćene samo dve cene i to za stambeni i za poslovni prostor.

 • Elektroprivreda Srbije

  Najavljena isključenja za danas

  U vremenu od 08.00 do 16.00 sati: Кupci Struganika – od 09.00 do 15.30 sati : Кupci …
 • Zimsko računanje vremena počinje u nedelju

  Letnje računanje vremena u Srbiji i zemljama Evrope prestaje u nedelju 31. oktobra kada se…
 • Pronađena droga u stanu

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Lajkovcu uhapsili su B. R. (1982) iz Lajkovc…
Prikaži još ovjava iz Grad

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа. Nеоphоdnа pоljа su оznаčеnа *

Pročitajte još

Najavljena isključenja za danas

U vremenu od 08.00 do 16.00 sati: Кupci Struganika – od 09.00 do 15.30 sati : Кupci …