Akcija “Zakorači sigurno” koju sprovodi Forum mladih Valjeva u saradnji sa Centrom za kulturu podrazumeva praćenje koliko učesnika u saobraćaju poštuje saobraćajne propise, pre svega prelazak na pešačkom prelazu kada je upaljeno zeleno svetlo na semaforu. Za prvi deo akcije obrađeni su podaci koji pokazuju da više od polovine pešaka ne čeka zeleno svetlo na semaforu.

Akciji su se u septembru pridružili i učenici Tehničke škole koji pohađaju saobraćajni smer jer smatraju da je ideja originalna i da će moći da daju svoj doprinos u cilju povećanja bezbednosti pešaka kroz prevenciju i edukaciju.

Učenici Tehničke škole, smera za bezbednost saobraćaja, podeljeni su u četiri grupe i svoj deo zadatka obavljaće na pešačkom prelazu kod Singidunoma, dok će druga grupa biti kod Doma zrdavlja.

Akciju su pored Foruma mladih podržali i polaznici omladinske pozorišne scene Centra za kulturu, učenici Poljoprivredne, Tehničke, Medicinske i Gimnazije, kao VIPOS-a, Policijska uprava Valjevo, a finansijsku podrški pružila je Komisija za bezbednost u saobraćaju Grada Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…