Radovi na toplifikaciji grada nastavljeni su krajem avgusta u ul. Hajduk Veljkovovoj, a širenje toplovodne mreže se finansira u okviru programa Nemačke razvojene banke KfW4. U ovoj fazi radova će biti urađena tri kraka a sa instaliranjem podstanica, na novu mrežu, mogli bi se priključiti novi korisnici centralnog grejanja. Zbog izgradnje vrelovodne mreže, u narednim danima u pojedinim ulicama dolaziće do obustave saobraćaja.
Zbog radova na vrelovodnoj mreži, danas će za saobraćaj biti zatvorena Hajduk Veljkova ulica, 10. i 11. septembra radovi će se izvoditi na ugalu Sinđelićeve i Železničke ulice, a 14- i 15. septembra kod raskrsnice Sinđelićeve i  ulice Dr Pantića.  Saobraćaj će se odvijati u skladu sa signalizacijom i biti usmeravan na susedne ulice.

Gradska Toplana trebalo bi u narednom periodu da se prilagodi za korišćenje prirodnog gasa kao energenta. Prema najavama iz gradske Toplane širenjem toplovodne mreže značajno će se povećati broj korisnika i površina koje će se grejati na daljinski sistem. Od 1. oktobra naplata za utrošenu toplotnu energiju obavljaće se po potrošnji, a građani će moći da se odluće da li će račune dobijati na osnovu merača tolote u podstanicama ili u svojim stanovima.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…