zena_vozac.jpgROK za uskladivanje poslovanja sa Zakonom o saobracaju Srbije, koji je pred vlasnike auto-škola stavio brojne uslove za obavljanje ovog posla, istice u petak. U clanu 351. Zakona o bezbednosti saobracaja stoji da su škole obavezne da do 25. usklade sve sa novim zakonskim odredbama, a u Pravilniku, naknadno donesenom piše da su auto-škole obavezne da do 24. oktobra podnesu zahtev.
U auto-školama smatraju da je 80.230 dinara koliko iznosi taksa za dozvolu za rad previsoka i da nije logicno da neko ko vec radi ponovo vadi dozvolu.
Auto-škole su imale godinu dana da opreme ucionicu od najmanje 25 kvadrata, kao i prostoriju za administrativne poslove od osam kvadrata. Propisano je i da auto-škola mora da ima po jedno vozilo za svaku kategoriju. Najveci problem za škole bilo je adaptiranje poligona za polaganje, koji mora biti dugacak 51 metar, a širok sedam metara.
AMSS u Valjevu daje u zakup svoje ucionice jer nemaju u planu da vrše obuku vozaca koju su do nedavno radili.
U Upravi saobracajne policije za Blic kažu da su predložili izmenu zakona prema kojoj bi sve auto-škole trebalo samo da podnesu zahtev za dobijanje nove dozvole za rad. Ovo bi bilo prelazno rešenje, pa bi se obuka vozaca nastavila dok auto-škole u kratkom periodu ispune sve uslove. Ovime bi se rok za auto-škole samo produžio do pocetka 2014. Više od 95 odsto škola za obuku vozaca nece dobiti novu dozvolu za rad jer nisu ispunile sve zahteve koje propisuje Zakon o saobracaju do datog roka.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…