infakt__frame.jpgProšle subote odigrano je 5. kolo Druga Liga “Centar” za odbojkašice. Ž.O.K. Valjevo ugostio je, u Hali Sportova u Valjevu, ekipu Mali Zvornik.
Pred početak meča ekipa Valjeva važila je za izrazitog favorita, međutim situacija na terenu nakon starta meča govorila je drugačije. Valjevo je lako i u ritmu otpočelo meč, međutim na polovini prvog seta ekipa Mali Zvornik se razbudila i preuzela kontrolu nad igrom, rezultatom i samim mečom.
Prvi set Mali Zvornik dobio je rezultatom 25:22, a drugi set 25:20. Nakon prednosti od 2:0 u setovima, i bledog odgovora ekipe Valjeva na ovakvu igru na početku 3. seta, činilo se da će autsajder osvojiti 3 vredna boda na gostovanju. Ali kako to obično biva u sportu neiskorišćene prilike budu kažnjene.
Valjevke su odlično zaigrale sredinom trećeg seta i osvojile ga 25:21 smanjivši rezultat na 2:1. Mali Zvornik je i nakon toga imao inicijativu u 4. setu i rezultatsku prednost 23:20 pred kraj istog . Tog trenutka na scenu stupa Pavlović Nataša i koja je sigurnim servisom i odličnom igrom u polju razbudila svoju ekipu koja je od tog trenutka uzela 5 poena za redom i osvojila 4. set 25:23, čime je poravnala rezultat na 2:2 i ostvarila preko potrebnu psihološku prednost pred odlučujući set.
Peti set su odbojkašice Valjeva započele sigurno, održavale prednost do kraja osvojivši 5. set rezultatom 15:12 i osvojile dva jako bitna boda. Ovo je druga uzastopna pobeda od kako ih predvodi naš trofejni trener Miroslav Aksentijević i ovakva igra i zalaganje u jako teškim trenutcima obećavaju uspeh.
Nakon 5. kola Ž.O.K. Valjevo zauzima 4. mesto na tabeli sa 10 bodova. U ostalim mečevima 5. kola rezultati su : Ž.O.K. Smederevo – Mladi Radnik 3:0, Spartak – Ž.O.K. Šumadija 1:3, Spas – Ribnica 3:2 i Imlek – Ž.O.K. VGSK 3:0.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…