hleb1.jpgPekari nece odustati od zahteva za povecanje cene hleba na 54 dinara i najaviljuju iz unije pekara, preteci cak i nepopularnim mera, poput blokade saobracajnica. Povecanje cene hleba bice samo jedan od udra na kucni budžet u talasu koji nas ocekuje od septembra, kažu ekonomski analiticari.
Pekari su snizili svoj zahtev za poskupljenjem hleba od 50 odsto, na 10 do 15 odsto i traže da cena hleba Sava bude viša za 10 dinara.
Ako pšenica sa 20 ode na 23 ili 25 dinara za kilogram, koliko su tražili seljaci, a država ne interveniše, hleb mora poskupeti.

Potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajic mišljenja je da nema realnog osnova za njene izmene i da Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500 ostaje na snazi.
Lokalne pekare još uvek hleb prodaju po starim cenama.

I dok se polako odricemo svega što ide uz hleb, postavlja se pitanje hocemo li sve manje jesti i te osnovne životne namernice.

U pekari Mladenovic kažu da se kupuju sve vrste hleba bez obzira na cenu.

Cena hleba zavisice i od toga da li ce nova vlada produžiti važnost uredbe o ogranicavanju cena osnovnih životnih namirnica. Uredba kojom je cena hleba “sava” ogranicena na maksimalnih 44 dinara po vekni istice 30. septembra.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…