mladjan-dinkic.jpgRazvoj i unapređenje sporta u Valjevu izuzetno je važan segment, a URS spremni su da sve to realizuju kroz programe vezane za sportske objekte, kadrove, zdravstvenu zaštitu sportista i finansiranje, rekao je Branisav Kovačević, kandidat za odbornika URS na današnjoj konferenciji za novinare. On je naglasio da problem sa sportskim objektima u Valjevu postoji već decenijama, i URS će ovom problemu pristupiti sistemski i po prioritetima.

Kroz finasijku podršku stimulisaće se programi rada sa mlađim kategorijama, ali i vrhunskog sporta uz obaveznu kontrolu sprovođenja tih programa, kaže Kovačević. Budžet za sportske aktivnosti takođe mora biti veći, transparentan i u skladu sa opšte prihvaćenim standardima i programima Sportskog saveza Valjeva. Na decentralizaciju sporta ipak se mora čekati i ona mora pratiti ostale oblasti.

SRC Petnica ima veliki potencijal i tu su boravili i vrhunski sportisti, a za dalji razvoj kapaciteta postoji i podrška Olimpiskog komiteta. Ovaj kompleks nije dovoljno samo dobro održavati već ga treba i unaprediti.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…